Hello!

Wij zijn de mama’s achter de Money Rebels: Joëlla en Annelou. We zijn niet alleen mama, maar ook geldexperts, theeleuten, chocoladelovers en nog vele rollen meer. Je kunt van ons dus goede tips verwachten, maar wel vanuit een mamahart. We kennen de struggle en vertellen het niet uit de boekjes. Of vanuit een baan bij een bank ofzo. Nope, echte verhalen, echte tips die jou en je kinderen gaan helpen.

2

Joëlla: Getrouwd met Jeroen, mama van Boaz (2013) en Benjamin (2018). Bekend om mijn hoofd vol ideeën en de dagelijkse liters thee als brandstof. En altijd in voor een wandeling, goed boek of een lekker (thuis)etentje.

Annelou: Geboren op 1 mei 1974, opgegroeid in Heesch, gestudeerd in Tilburg, mama van Maartje (2002), Maud )2004) en Teun (2007). Ik denk in oplossingen, werk graag samen, positief ingesteld, altijd vol ideeën en in beweging.  

becca-tapert-eAfrl7A6gBs-unsplash

Waarom doen we dit eigenlijk? 

Daar waar we vroeger de bank inliepen met onze ouders voor een storting, of het openen van onze eerste bankrekening (met PennieMaat!), zit jouw bankier nu aan de andere kant van je scherm. Die portemonnee met cash geld is vervangen door een pinpas bij (of in!) je telefoon. Steeds minder is het voor kinderen zichtbaar wat geld is en hoe je dat regelt achter de schermen. Maar ondertussen zien ze wel hun favoriete influencer de tofste dingen kopen, komt de reclame langs op ieder scherm, heb je een abonnement voor alles en loop je buiten tegen de geldezels op. 

Het mag duidelijk zijn dat kids wel wat hulp van hun ouders kunnen gebruiken in de Money-jungle. Maar maak je geen zorgen. Het is niet moeilijk. En je hoeft zelf geen held met geld te zijn, of veel geld te hebben, om je kids een Money Genius te maken. Je moet vooral gewoon beginnen door het gesprek met ze aan te gaan. En alle tools, tips, training en inspiratie die je verder nodig hebt, die regelen wij. Met elkaar. Hier bij de Money Rebels. You’re welcome. 

BLOG POST

6 Spaartips

Sommige kinderen vinden sparen geweldig, anderen zijn van jongs af aan al ‘big spenders’ en hebben bij wijze van spreken geen handje meer over.

GRATIS DOWNLOADS

Spiekbriefjes

Spiekbriefjes voor ouders. Voor als je even wilt checken of je het wel goed doet. Of wilt weten hoe het ook-al-weer zat. Gratis aan te vragen.

BLOG POST

Hoeveel zakgeld?

Hoeveel zakgeld krijgen kinderen gemiddeld? Met stip op 1 de meest gestelde vraag over zakgeld. De Money Rebels geven je graag antwoord.