Kinderbijslag en 18 jaar

Kinderbijslag is bedoeld als tegemoetkoming voor de kosten van je kind. Het is een gift die je ieder kwartaal per kind ontvangt en nooit hoeft terug te betalen. Maar wanneer stopt de kinderbijslag?

Wanneer stopt de kinderbijslag?

De kinderbijslag stopt op het moment dat je kind 18 jaar oud wordt. Is jouw kind op de eerste dag van een kwartaal nog geen 18 jaar? Dan krijg jij het hele kwartaal nog kinderbijslag.

De kwartalen zijn:

  • januari tot en met maart
  • april tot en met juni
  • juli tot en met september en
  • oktober tot en met december

Wil je het precieze moment weten van de laatste betaling? Vul dan in dit overzicht de geboortedatum van je kind in.

Mijn kind gaat studeren en is jonger dan 18 jaar

Als je kind jonger is dan 18 jaar en gaat studeren dan heeft dit geen gevolgen voor de kinderbijslag. Ouders blijven kinderbijslag per kwartaal ontvangen totdat je kind 18 jaar wordt.

Scholieren vanaf 18 jaar

Is jouw kind 18 jaar en zit hij of zij nog op de middelbare school? Dan kan jouw kind de tegemoetkoming voor scholieren aanvragen. Dit gaat via Duo.

GRAB A FREE GOODIE

Vanaf 18 jaar mag en moet je kind opeens van alles. Legaal alcohol drinken en zelfstandig autorijden is bekend, maar wat komt er nog meer bij kijken? Download dit gratis pakket BIJNA 18 JAAR en ontvang fijne checklists, tips en tools. Dat maakt een geldgesprek met je kind een stuk makkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle docenten opgelet!

Masterclaas GenZ en geld

Ben je op zoek naar de mogelijkheden die worden gefinancierd vanuit de subsidie van Geldlessen.nl? Bekijk hier het aanbod.